Vietnam Tour

DUO CELLO JAYA VIETNAM TOUR

 

Duo Cello Jaya, renumitul duo de violoncele din România format din muzicienii Ella Bokor și Mircea Marian, va susține un turneu în Vietnam în perioada 16 – 31 decembrie 2016 alături de pianistul Iulian Ochescu și violoncelista vietnameză Đinh Hoài Xuân.

Acest turneu reprezintă o premieră deoarece pentru prima data în istorie violonceliști români vor susține concerte și masterclass-uri în Vietnam. Turneul este organizat de Shoot Media și se defășoară în cinci locații dintre care primele trei cele mai importante universități de muzică din Vietnam: 16.12.2016 Vietnam National University of Music – Hanoi, 21.12.2016 Huế Academy of Music – masterclass și concert, 26.12.2016 Ho Chi Minh City Conservatory of Music – masterclass și concert, și 30.12.2016 The Art Gallery Heritage Space in Hanoi.

Prima parte a programului cuprinde lucrări de George Enescu – Pavane și Bourrée din suita pentru pian op. 10 în re major în interpretarea lui Iulian Ochescu; și Franz Schubert – Sonata Arpeggione în la minor D. 821 înterpretată de violoncelista Đinh Hoài Xuân și pianistul Iulian Ochescu. Partea a doua a programului cuprinde opusuri de Jean-Baptiste Barrière – Sonata nr. 4 in sol major, Sebastian Lee – Duetul nr. 2, op. 36, David Popper – Suita op. 16  în interpretarea Duo-ului Cello Jaya; și Dmitri Shostakovich – Cinci piese pentru două viori și pian în aranjament pentru două violoncele și pian interpretate de Ella Bokor, Mircea Marian și Iulian Ochescu.

În cei 5 ani de existență, Duo Cello Jaya a devenit unul dintre cele mai importante ansambluri camerale din viața muzicală a României, remarcându-se prin înalta ținută și perfomanțe artistice deosebite. În anul 2016 cei doi violonceliști au lansat CD-ul Tales și au susținut Turneul Național Tales și The Three Cellists Irish Tour organizate de UCIMR și Excesmusic. Duo-ul este prezent în numeroase festivaluri precum: Festivaul SoNoRo, Festivalul ISA, Musica Barcensis, Enescu și Muzica Lumii, Meridian, Sunetul Muzicii; de asemenea fiind invitați să concerteze în evenimente culturale susținute la Academia Franz Liszt din Budapesta, Ateneul Român, Ambasada Republicii Federale Germania în România, Institutul Cultural Român și Muzeul Național George Enescu.

Đinh Hoài Xuân este o celebră violoncelistă vietnameză care s-a făcut remarcată în lumea muzicală fiind prima interpretă care a popularizat acest instrument în țara sa. După absolvirea studiilor de master la Vietnam National University of Music din Hanoi, Xuân a abordat un repertoriu care combină muzica clasică și tradițională vietnameză cu muzica pop. Astfel, a lansat trei CD-uri și a susținut numeroase concerte alături de ansamblul său dar și alături de Vietnam National Symphony Orchestra. Datorită ei, violoncelul a devenit unul dintre cele mai îndrăgite instrumente muzicale din Vietnam. În prezent, Xuân este doctorand în cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

Pianistul Iulian Ochescu este considerat unul dintre cei mai promițători muzicieni ai generației sale fiind laureat al unor prestigioase concursuri internaționale, dintre care se disting: premiul I, premiul “J.S.Bach” și Marele Premiu la concursul internațional Millenium Piano, premiul I la concursul internațional Pro Piano-Romania, premiul II la Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria, premiul III la San Sebastian City International Piano Competition, premiul II la International Chamber Music Competition Plovdiv alături de Ludens Piano Trio. A realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune și Televiziunii Române, în prezent fiind membru al Ludens Piano Trio, al Orchestrei Române de Tineret și al ansamblului Violoncellissimo. Iulian Ochescu a fost acompaniator oficial al Concursului Internațional George Enescu 2016.

duocellojaya-hue-concert

hcmc-concert duo cello jaya

hanoi-concert

http://dienanhvietnam.com.vn/

vietnam-tour-invitation