Tales of Duo Cello Jaya

Tales of Duo Cello Jaya este primul album audio din România care propune un repertoriu pentru două violoncele.

„Sunetul violoncelului reușește să vibreze până departe în labirintul poveștilor noastre interioare și să aducă la suprafață semnificații pline de farmec. Dorim să-i inspirăm pe ascultători prin frumoase relatări muzicale ce au ca sonoritate un timbru asemănător cu cel al glasului uman.” – Ella Bokor și Mircea Marian.

Farmecul de poveste al violoncelului prinde viață prin programul propus de violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian, albumul cuprinzând lucrări semnate de: Jean-Baptiste Barrière, Sebastian Lee, Johann Benjamin Gross, Jacques Offenbach, Camille Saint-Saëns, David Popper și Aurelian Băcan.

Frumoasa și Bestia. Inspirația pentru această poveste muzicală a venit ca urmare a unei necesități de a exprima dualitatea unor caractere diferite dar totuși foarte apropiate. Compoziția în sine caută să reflecte diferența dintre aparență și esență, dând câștig de cauză celei din urmă, întocmai cum există și în poveste. Lucrarea nu respectă un anumit fir narativ și este întru totul o plăsmuire imaginativă de sorginte personală, mai exact, o anumită perspectivă ce vizează cele două personaje.

O temă duioasă (a ”frumoasei”), cea visătoare, întotdeauna în căutarea dragostei absolute, se opune luptei din interiorul ”Bestiei”, crâncenă, zdrobitoare, exprimând pe îndelete bătălia ce o poartă în suflet între condiția lui și iubirea pentru Belle.

            Tematica, inspirația, dar mai ales interpretarea extraordinară, rafinată, cu multă fantezie a prietenilor mei Ella Bokor și Mircea Marian (Duo Cello Jaya), au făcut ca această lucrare să fie una dintre cele mai frumoase lucrări pe care le-am scris până acum.”  – Aurelian Băcan

Albumul a fost lansat cu ocazia Turneului Național Tales care s-a desfășurat în perioada 19 – 31 martie 2016 în orașele Sibiu, Târgu – Mureș, Craiova, Sinaia, București și Pitești, unde au concertat alături de cele două invitate: actrița Ioana Flora și soprana Veronica Anușca. Împreună au redat un ambient sonor inedit într-un format nou de spectacol menit să apropie publicul de rezonanțele nepovestite ale violoncelului.

Tales of Duo Cello Jaya – Produs de Svetz Records pentru UCIMR prin programul Oportunități la tine acasă.

Exclusiv pentru România.
2016

detalii pe: www.excesmusic.ro www.ucimr.ro
comenzi: office@excesmusic.ro